Naturfotografi

Om du vill förena ditt fotointresse med din kärlek till naturen finns det massor av möjligheter att skapa fantastiska bilder. Naturen är världens bästa modell och beroende på vilken utrustning du har och var du bor kan du se fram emot en aldrig sinande källa till inspiration. Till och med den enklaste kameran kan få fram vackra bilder vid ett öppet landskap eller en ståtlig skog.

Tänker du satsa på naturfotografi bör du satsa på en praktisk och bra utrustning som dels låter dig ta de bästa bilderna, dels underlättar saker som att vandra längre sträckor utan att slita på rygg och axlar eller att sitta stilla länge. En så enkel sak som ett par bra bluetooth hörlurar kan hjälpa dig att hitta rätt genom att lyssna på en GPS navigator eller hålla dig sällskap medan du väntar på att den där maskros-bollen ska börja släppa ifrån sig sina flygfrukter.

Objektiv och slutartid

För att dina bilder ska bli så lyckade som möjligt är det viktigt att du använder rätt objektiv. Ett bra teleobjektiv låter dig ta bilder på avstånd och zooma in på många detaljer, medan ett vidvinkelobjektiv passar för öppna vidder. Du kommer att behöva vara mycket uppmärksam på väder- och ljusförhållandena och anpassa din slutartid och ISO-inställning därefter, och om det är mörkt kommer du också behöva ett stativ. En annan bra investering är ordentliga regnskydd både för dig själv och din utrustning då regn-bilder kan bli fantastiska men samtidigt skada din kamera.

Vad vill du säga?

Du bör också ta dig en funderare över vad du vill säga med dina bilder. Vill du helt enkelt avbilda naturens förunderliga skönhet eller förmedla ett budskap om olika arters utrotningshot eller lyfta en specifik miljöfråga med dina foton? Som fotograf har du möjlighet att vara allt från konstnär och historieberättare till aktivist eller reporter, och dina bilder kan beröra många människor.

Related Posts

ezy