Välj runda fotoramar och speglar för en organisk inredningsstil

Det är lätt att inredningen blir stel och intetsägande med tanke på att det mesta i hemmet är fyrkantigt, alltifrån fotoramar till bord och stolar. För att få hemmet att kännas mer organiskt kan man tänka på vilka former man använder i hemmet.

Inred så här för att få ett organiskt hem

Det är svårt att påverka själva strukturen på hemmet för att få det att kännas mindre kantigt. Däremot finns det mycket man kan göra för att ta bort onödiga kanter och göra hemmet en aning mer hemtrevligt och avslappnat. Bland annat gäller det att välja rätt form på väggprydnaderna, alltifrån tavlor till speglar. Genom att exempelvis välja en rund spegel istället för en fyrkantig skapar man bättre underlag för att kunna skapa en inredningsstil som känns mer organisk. Ju färre kanter i inredningen desto bättre.

Genom att använda olika tekniker och hjälpmedel kan man dölja befintliga kanter som redan finns i hemmet, som dörr- och fönsterkarmar. Förr var det vanligt med fluffiga gardiner som gjorde att hemmet kändes mjukare. På slott och herrgårdar är det fortfarande vanligt att ha stora sammetsgardiner som pryder fönstren. Även dörrkarmar går att pryda med gardiner för att dölja kanterna på ett effektivt sätt.

Det är viktigt att inte glömma bort golvet. Vad man har på golvet påverkar också känslan i hemmet väldigt mycket. Man bör undvika att ha mattor på golvet med kantiga mönster. Om det ska vara något mönster på mattan bör det vara mjuka mönster eller mönster som inte uppfattas som kantiga. Bäst är att ha en matta utan mönster och som bara tillför en liten färgklick till golvet.

Oavsett vilken inredningsstil man har är det alltid bra att inreda med växter för att förstärka den organiska känslan. Alla blommor går bra, men helst ska det vara någon som tillför mycket grönska och lummighet till inredningen.

Related Posts

ezy