Komplettera det nya golvet med fina foton

Inredning handlar till stor del om harmoni och det är ingen slump att inredningsarkitekter sysslar mycket med färg och form. Det finns flera sätt att uppnå en bra balans utan att allt matchar. Om du ska renovera hemma och hade tänkt förnya dina golv kan det bli ett gyllene tillfälle att skapa en mysig atmosfär med nya foton.

Golv kan se mycket olika ut. Du kan välja bland olika material och kulörer och antingen låta lägga ett helt nytt golv eller slipa ett redan existerande. Genom att anlita en expert på golvläggning i Stockholm kan du fräscha upp din bostad på ett proffsigt och nytt sätt. Du kan också få bra idéer från hantverkarna som sysslat länge med golv, såväl som praktiska tips om skötsel och underhåll.

Ta nya bilder för golvets skull

Gillar du att syssla med foto kan ett nytt golv presentera många möjligheter till att skapa precis den inredningsstil du vill ha. Ett klassiskt, väl fernissat parkettgolv är populärt både på museer och i ståtliga vardagsrum och ger en känsla av finess och elegans. Här kan det vara vackert att komplettera med tavlor och mer konstnärliga foton. Passa på att fota konst när du går på utställningar och låt rama in bilderna vackert efteråt. Det kommer göra ditt vardagsrum elegant och inspirerande och ge dig ett tillfälle att få med en bit av dina favoritkonstnärer utan att behöva betala skjortan. Fota gärna detaljer av konstverken som du sedan förstorar eller välj att trycka bilderna på canvas för en extra konstnärlig effekt.

Har du däremot valt stora träplankor i lantlig stil kan det vara bättre med naturfoton och mindre bilder i kombination med många växter och dekorationsföremål. Är det å andra sidan frågan om ett stort, blankt och mörkt golv manar det mer till en modern industridesign, där fotona kan fånga upp sentimentet genom att föreställa föremål eller geometriska mönster. Vintage är en annan populär inredningsstil som blir extra snygg med dokumentärfoton eller bilder som föreställer äldre byggnader och monument.

Rama in rätt

Även ramarna spelar roll när det kommer till inredningen i förhållande till golvet. En träram som matchar golvets färg och material kan ge en diskret men ändå harmonisk känsla, och formen på ramen kan till exempel ge en organisk eller herrgårdsliknande stil på rummet. Medan en detaljrik guldram kanske inte passar så väl med det moderna industrigolvet ger det en harmonisk och vacker känsla åt ett vardagsrum i nyslipad, glänsande parkett. I ett minimalistiskt hem är det ofta populärt med ljusa golv och väggar och här får fotona gärna vara svartvita. Inför ett överraskningsmoment genom att rama in bilderna i tunna, röda eller blå ramar för att skapa en färgblockering som är så inne just nu.

Related Posts

ezy