Driva företag inom fotografering

Att kunna leva på sin fotografering är något många drömmer om och för vissa blir den drömmen verklighet. Det kan antingen vara så att man får arbete på en tidning där man får fotografera, eller så startar man helt enkelt upp ett eget företag. Att driva eget är dock inte alltid en dans på rosor. Det finns en hel del man måste ha koll på redan innan företaget startas.

Välja rätt bolagsform

Den allra första saken man bör fundera över är vilken bolagsform man ska ha. Enskild firma är en av de enklaste att sköta och man behöver inte heller tänka på att redovisning ska ske på något speciellt sätt. Man ska dock lämna in ett förenklat bokslut varje år. Det krävs inte några pengar för att starta upp ett företag i den här formen. Ett aktiebolag medför dock fördelen att den som har företaget inte personligen blir betalningsskyldig för eventuella skulder. Det måste dock finnas ett kapital på minst 50 000 för att bolaget ska få startas.

Viktigt att vara nåbar

När man driver ett företag är det viktigt att kunderna kan nå en. Med ett mobilabonnemang företag kan man alltid vara nåbar och dessutom kan man ha tillgång till sociala medier och annan marknadsföringsmedia var man än är. Fördelen med en mobiltelefon är att man kan ta emot röstmeddelanden som man kan lyssna av senare. Man kan också ta med sig telefonen på jobb, när man reser och annat. Det gör att man också kan nås om något akut skulle ske i företaget. Det kan vara klokt att ha en arbetstelefon och en privat mobil. Då kan man stänga av arbetstelefonen om det är så att man tar ledigt eller om man helt enkelt vill vara i fred.

Om företaget går back

Om företaget får skulder eller går back kan det vara så att Kronofogden blandas in. Det kan bli utmätningar, delgivningar och mycket annat. I de allra flesta fall kan det vara bra att ta tag i skulderna innan de går så här långt. Många gånger kan man lösa avbetalningsplaner eller skjuta upp betalningsdatumet ett tag. Om man vet att man absolut inte kan lösa sin skuld kan man vara tvungen att ta den betalningsanmärkning som blir. Sedan får man helt enkelt besluta sig för om man vill fortsätta driva sitt företag eller om man ska göra något annat.

Vilken utrustning behöver man ha?

För att man ska kunna driva ett företag inom fotografering krävs det en del utrustning. Man måste ha en kamera och objektiv. Även om kamerorna i mobiltelefonerna har blivit bättre kan de aldrig ersätta en riktig kamera och om man har ett företag måste bilderna upprätthålla en god kvalitet. Att satsa på en bra kamera är alltså det första man bör göra.

Related Posts

ezy