Bli en fotoinfluencer

Begreppet “influencer” har fullkomligt exploderat under de senaste åren. De flesta har ett konto på sociala medier, exempelvis Instagram, där de lägger upp bilder och videoklipp från sin vardag i hopp om nya följare. Om du når tillräckligt många följare kan du kvalificera dig som en så kallad “influencer” och börja tjäna pengar genom sponsrade inlägg.

Går du i tankarna att ge en influencer-karriär ett försök? Eller vill du piffa upp dina befintliga sociala mediekanaler för att nå ut till en större följarskara? Det är i så fall viktigt att tänka på att inte bara göra detta som något sporadiskt när intresset faller på, utan du bör lägga upp en strikt plan som du följer. En plan där du planerar dina inlägg – vad du ska fotografera, vad du ska skriva och när inlägget ska publiceras. Se det som ditt nya dagliga projekt.

Fotosida på Instagram

Alla de framgångsrika sidorna på exempelvis Instagram har en sak gemensamt – en tydlig inriktning. Det är svårt att få sin egen vardag som en tydlig inriktning om du inte är känd på något sätt sedan tidigare och kan utnyttja ditt personliga varumärke. Därför bör du bygga upp din sida kring någon av dina hobbyer. Om du brinner för fotografering kan en fotosida där du fotograferar vackra naturlandskap och fotomiljöer vara en spännande inriktning. Klä dig varmt med din jacka från Moose Knuckles och ge dig ut för att fota!

Faktum är att fotosidor är några av Instagrams mest följda. Folk i allmänhet älskar att beskåda bilder på vackra miljöer för att drömma sig bort från den trista vardagen eller få inspiration till sin nästa resa. Med en fotonisch på din Instagram finns det även stora möjligheter till sponsrade inlägg med både företag inom fotobranschen, men också turistbranschen eller modebranschen om du själv ofta är med på bilderna.

En nackdel med att starta en fotosida är att det kräver ett visst startkapital. Du behöver en schysst kamerautrustning och bra objektiv som passar olika miljöer. Du kan även behöva resa mycket själv för att kunna locka med foton på spännande platser. När du surfar in hos olika fotosidor på Instagram kan det dock verka som att influencern reser hela tiden, så är dock sällan fallet. De flesta reser ett par gånger om året och passar då på att fotografera intensivt för att sedan ha ett lager av foton att proportionera ut. Du behöver alltså inte ta flyget till New York en gång i månaden för att lyckas som foto-influencer, utan en weekend trip till New York en gång kan räcka gott och väl för att ha ett intressant lager av foton. Det finns även de som inriktar sina foton på vissa städer, exempelvis sin hemstad. Om du bor i Stockholm kan det absolut räcka med att vara en foto-influencer som fotograferar vackra miljöer i Stockholmstrakten.

Related Posts

ezy