4 knep för att fota snygga modebilder

Att ta snygga modebilder behöver inte kräva så märkvärdig kamerautrustning som du kanske tror. Tvärtom finns det en hel del gratisknep du kan ta till inför modeplåtningen.

Så klär du dig inför en modefotografering

När du sysslar med modefotografering gäller det att hitta din egen stil vare sig du använder kläder från https://www.na-kd.com/sv eller second hand. Färgerna och mönstren på plaggen kan lyfta modebilderna, särskilt i kombination med ljuset du fotar i.

Smink kan hjälpa eller stjälpa, så precis som med klädseln bör du ha en tanke kring sminkningen. En sak kan du dock använda dig mycket av: puder.

Pudra ansiktet på dig eller den du ska fotografera för att åstadkomma en mjukare, mattare och jämnare ton som du sedan kan arbeta vidare med i exempelvis Photoshop.

Så tar du snygga modebilder – 4 knep

Här har du de fyra knepen för att ta snygga modebilder:

1. Välj en bra fotoplats

Inför din modefotografering bör du välja en bra plats, platsens vikt ska inte underskattas för en lyckad plåtning. Hur coola vissa inomhusmiljöer än är kan de sätta käppar i hjulet rent ljusmässigt.

Satsa i stället på att fotografera ute i det naturliga ljuset och välj en lugn plats, där varken en rörig bakgrund eller intryck stör. Fota förslagsvis på en öppen äng eller strand.

2. Anpassa sessionen efter vädret

Vädret, eller snarare ljusförhållandena, spelar roll för fotosessionens resultat. Solljus kan ge just mycket ljus i bilderna, men stundom ett ganska hårt ljus beroende på när på dagen plåtningen sker.

Gråmulet väder kan däremot ge ett mjukare ljus när du tar porträttbilder, eftersom personen som fotas nästan blir skuggfri. Det är dessutom lättare att fota från olika håll i och med att skuggorna inte stör.

3. Använd rätt kamerautrustning

Ett riktigt bra porträttobjektiv kan kosta så mycket som 80 000 kronor och det är fullt förståeligt att de allra flesta inte har råd med så dyra investeringar i sitt modefoto.

Det finns avsevärt billigare objektiv än så och med ett bra bildredigeringsprogram kan du komma åt det korta skärpedjupet du vanligen eftersträvar.

Genom att investera i en så kallad reflexskärm kan du påverka hur ljuset reflekterar mot modellen eller dig själv. En sådan skärm kostar högst någon hundring.

4. Tänk på bildkompositionen

Undvik att horisontlinjen skär genom modellens huvud, placera den nere vid kroppen i stället för en bättre bildkomposition. Försök dessutom att rikta objektivet mot mellangärdet på modellen och att vinkla det lätt uppåt.

Related Posts

ezy